Egiptul Antic
Si in ziua de azi oameniide stiinta incearca sa descopere misterele Egiptului Antic.Vom incerca sa aflam unele dintre cele mai mari mistere.Intra sa descoperi minunata mitologie egipteana antica si vei fi fascinat !
Lista Forumurilor Pe Tematici
Egiptul Antic | Inregistrare | Login

POZE EGIPTUL ANTIC

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
monaahmed2012
Femeie
25 ani
Calarasi
cauta Barbat
25 - 46 ani
Egiptul Antic / Piramidele / Piramide Moderat de crazygirl93
Autor
Mesaj Pagini: 1
adryan
Membru nou

Din: Focsangeles
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 37
Piramidele

Unul din marile secrete ale piramidei este acela ca aceasta respecta prin constructie proportiile misteriosului numar de aur. Astazi se stie despre constructia piramidelor, templelor si mormintelor din Egipt ca sunt asezate astfe incat acestea dau o proiectie fidela a unor constelatii si chiar a Caii Lactee. Unii oameni de stiinta precum Roky McCollumn sau Robert Bauval au descoperit ca aliniamentul celor trei piramide de la Ghizeh formeaza o spirala de aur (ce pastreaza proportia exacta a numarului de aur f = 1,218…) care se suprapune exact peste harta astronomica a "braului lui Orion" iar sfinxul se afla pe axa de simetrie a dreptunghiului de aur in care se inscrie spirala.

Robert Bouval a fost primul care a aratat ca structurile de la Ghizeh reflecta ordinea stelelor din constelatia Orion. Egiptenii credeau ca Osiris isi avea resedinta in aceasta constelatie sugerandu-se deci importanta acesteia in religia lor. Totodata axul coluarului de acces la mormantul din piramida este centrat pe steaua polara cu o precizie impresionanta: 4 minute fata de unghiul facut in raport cu una din stelele Dragonului care prezinta exact nordul geografic. Cele 4 unghiuri ale bazei patrate se afla indreptate pe cele 4 puncte cardinale cu o perfecta exactitate sau inmultind inaltimea piramidei cu 1 miliard rezulta exact distanta de la Pamant la Soare, adica 150 milioane de kilometrii. Nenumaratele exemple ar putea continua.

Piramidele au un amplasament de o complexitate arhitecturala colosala ce tradeaza multe insusiri si aplicatii stiintifice sau mistice. Taote acestea vrand sa reflecte perfectiunea si cunoasterea. Din cele mai vechi timpuri geomantia, amplasarea, forma si proportiile aveau o mare importanta in culturile marilor popare luind nastere adevarate stiinte ca Feng Shui sau geomantia indiana chiar mai veche decat aceasta. Toata aceasta stiinta conferea echilibrul optim spiritual si material. De aceea unele constructii mai speciale precum piramidele de la Ghizeh, aveau rolul de a modifica starea de constiinta adaptand-o la parametrii optimi pe care constructia ii reflecta. In acest caz conferind inalte experienta spirituale. In acest sens cunoscutul gazetar si publicist englez Paul Brunton in "Egiptul secret" trasand anumite paralele intre traditiile antice si forme, bazandu-se pe texte scrise spunea ca piramidele au fost utilizate in practicarea anumitor ritualuri cum ar fi dedublarea astrala o practica foarte des intalnita in antichitate. Prin forma si proportiile lor piramidele facilitau astfel practicarea inaltelor stiinte oculte ce deschideau spre misterele universului. Astfel calatoriile in constelatia Osiris se faceau in stare de transa extatica, dedublare astrala. In acest sens s-au gasit numeroase potiuni din amestecuri de plante sau alte substante, incantatii si forme de practica rituala care favorizau aceasta.

piramide din marile secrete ale piramidei este acela aceasta respecta prin numar aur. astazi stie

36.6KB


_______________________________________
Fuck school!!!The EGIPT is great==http://theegypt.3xforum.ro

pus acum 15 ani
   
yonutz
Administrator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 117
Piramidele egiptene

Oamenii, când aud cuvântul "Egipt" , se gândesc, probabil, la faraoni, la hieroglife, dar în primul rând la piramide. Ele sunt, cu siguranţă, emblemele Egiptului.

Cum se construiau

Egiptenii antici au fost nişte arhitecţi deosebiţi, având în vedere că în Egipt se află, astăzi, cel mai mare monument de piatră de pe Terra, şi singura minune a lumii antice păstrate până azi, [Piramida lui Kheops|]. Studiile au descoperit că piramidele erau construite destul de uşor: pe măsură ce piramida creştea, în jurul ei, muncitorii faceau o rampă, pe care ridicau blocurile de piatră pe nişte sănii de lemn. În felul acesta, ei puneau bloc după bloc, până ce piramida era terminată, apoi rampa era înlăturată, lăsând piramida singură, în toată splendoarea ei. Azi, în Egipt, doar puţine piramide mai sunt întregi, din păcate.

Pentru ce se construiau
Trecutul Egiptului antic|Mitologia]] egiptenilor este vastă. Cel mai puternic zeu era Ra , zeul soare. Egiptenii credeau că forma pe care o are piramida imită razele solare spre pământ. Tocmai de aceea, unii regi erau inmormântaţi chiar în piramide, deoarece se credea că asta ajută la trecerea conducătorului de pe lumea aceasta, pe lumea cealaltă, unde avea viaţă veşnică.
Secretul piramidelor

Se ştie că egiptenii aveau puternice cunoştinţe astronomice. S-a descoperit că toate piramidele de pe platoul Giza sunt aranjate exact ca o oglindă pe Pământ a constelaţiei Orion. Egiptenii credeau că acolo este casa lui Osiris, zeul morţilor şi al lumii de dincolo. Dar nu se ştie clar dacă asta au vrut egiptenii să facă.


_______________________________________
Anck So Namon

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la